Ruim anderhalf jaar verblijft GJ bij de Passie, naar grote tevredenheid van hem zelf en van mij, bewindvoerder, broer Frank. Voor mij was het een openbaring om mijn broer te zien opleven: wederom vreugde, bescherming en rust in zijn leven. Ook is hij, dankzij een dieet, 50 kilo afgevallen! Uiteraard komt dit ook ten goede aan zijn gezondheid.
Voor ons geweldig om te mee te mogen maken, zeker na 40 jaar, waarin grote psychologische en drugsproblemen aan de orde van de dag waren.

Hartelijke groet,
Frank Goossen (bewindvoerder van Geert-Jan).

November 2018

 

In de zomer van 2016 opende woonvorm  de Passie haar deuren. Onze  dochter ging er wonen. De Passie sprak ons aan omdat de oprichters;  Sharon Wels en Lindsey Spanjers, erg enthousiast zijn, ze hebben beide in de zorg gewerkt, en ze wilden het anders doen, het verschil maken; goede communicatie met de naaste familie. Dit hebben wij ook ervaren; er werd met ons overlegd en naar ons geluisterd en met ons meegedacht, echt een verademing.  Ze zijn heel betrokken en betrouwbaar, dat zorgde bij ons voor meer rust. Wat wij ook als een groot voordeel zagen was dat ze zelf dagbesteding aanboden.  Samen met de bewoners gaan ze 5 dagen in de week naar dagbesteding.  Geen vervoersproblemen om er te komen, vertrouwde gezichten en geen verwarring of onduidelijkheden  door verschillende aanspreekpunten.

Het huis ligt prachtig aan  de Rijn, en er heerst een fijne, gezellige en huiselijke sfeer. De begeleiders doen erg hun best om er een thuis voor te maken voor de bewoners.

Helaas is het voor onze dochter niet gelukt en is onze zoektocht naar de juiste plek voor haar nog niet voorbij.  Dit heeft zeker niet aan de inzet van de Passie gelegen.

Er zijn meerdere oorzaken, maar wat volgens ons meegespeeld heeft is dat onze dochter een andere voorstelling  had van hoe het zou zijn.  Er zou gekeken worden  of de bewoners bij elkaar passen, en dat was volgens haar niet het geval.  Er kwamen ook bewoners die niet naar de dagbesteding gingen.

Wij hebben nog steeds een goed contact met Lindsey en Sharon en ze proberen mee te denken aan een oplossing.

Maart 2017